De trainer aan het woord

Hoofdtrainer Roger JanssenMijn naam is Roger Janssen, 39 jaar en ik ben woonachtig in Belfeld samen met mijn vrouw Trudy en onze kinderen Bram en Sofie. Ik ben een Belfeldiaan in hart en nieren en heb bijna mijn hele voetbalcarrière bij Belfeldia gespeeld behalve een jaartje VVV en 3 jaren Venlosche Boys. Enkelen jaren geleden ben ik gestopt als speler van Belfeldia 1 en begonnen als jeugdtrainer. Dit is prima bevallen en mede daardoor heeft de club me de kans geboden om met ingang van het nieuwe seizoen aan de slag te gaan als trainer van Belfeldia 1. Aanstaande zondag begint voor ons de competitie met een thuiswedstrijd tegen RKAVC uit Asenray. 

We zijn met de voorbereiding op de competitie gestart op zondag 24 juli. De eerste 2 weken is er hard getraind en daarna hebben we vriendschappelijke wedstrijden gespeeld tegen o.a. Venlose clubs in het kader van de Venlocup. De resultaten en het spel waren wisselend mede doordat we te maken hadden met een paar spelers die nog op vakantie waren en een aantal blessures. Desondanks ben ik tevreden over deze fase omdat de spelers die er wel waren hard en goed hebben getraind en sommige jongens hun kans hebben gegrepen. De groep is namelijk behoorlijk breed en er zijn 17 a 18 spelers die flink aan elkaar gewaagd zijn. In zijn algemeenheid vind ik dat we een hechte selectiegroep hebben. De sfeer en de trainingsopkomst zijn goed en er wordt veel werk verricht. Datzelfde geldt ook voor de technische en medische staf die zorgen dat alle randvoorwaarden goed worden ingevuld.

Tijdens de bekerwedstrijden was er al duidelijk een stijgende lijn zichtbaar. De eerste wedstrijd ging nog kansloos verloren, maar daarna volgde een gelijkspel tegen 3e klasser Baarlo en een overwinning op Reuver. De groep is inmiddels bijna compleet en ik kijk met veel vertrouwen uit naar de competitiestart. Qua verwachting vind ik het lastig om de kracht van mijn team goed in te schatten. Onze klasse kent namelijk een aantal nieuwkomers waaronder de tegenstander van aanstaande zondag. Toch ben ik van mening dat we moeten gaan strijden om de bovenste plekken. Het afgelopen seizoen heeft geleerd dat een goede start van de competitie bepalend kan zijn voor het verdere verloop. Daar gaan we zondag mee beginnen en hoop dat we het publiek kunnen trakteren op een attractieve wedstrijd met een overwinning als beloning!

Met sportieve groet!

Roger Janssen