Venloverbroedert en de week van het respect!

venloverbroedert

Van 7 t/m 13 november vindt de landelijke week van het respect  plaats.

Op zaterdag 5 november zullen alle A, B en C teams van de Venlose voetbalverenigingen hun steentje hieraan aanvoerdersband-respectbijdragen door hun wedstrijd spelen met een respect armbandje. Bovendien zullen alle aanvoerders de respect aanvoerdersband dragen.

Op dinsdagavond 8 november wordt er in het Blariacumcollege een Fair Play avond gehouden voor aanvoerders van B junioren teams uit Venlo. Deze avond wordt verzorgd door de Anne Frank stichting en staat in het teken van verantwoordelijkheid, respect, tolerantie en verdraagzaamheid. Na het spelen van een interactieve game gaan de aanvoerders met elkaar in gesprek over situaties en thema’s waar ze mee te maken krijgen, in het veld maar ook op school en in het dagelijkse leven.

Venloverbroedert is een samenwerkingsverband tussen alle Venlose voetbalverenigingen, de KNVB, VVV-Venlo en de Scheidsrechtersvereniging Venlo en omstreken. Het initiatief is ontstaan uit een conflict tussen twee jeugdteams in de regio Venlo. Uitgangspunt is dat de verenigingen elkaar weten te vinden en de onderlinge verstandhouding vergroten :

Met elkaar in plaats van tegenover elkaar. Met als uiteindelijke doel het vergroten van het plezier en onderling respect op en rond de voetbalvelden.