Even voorstellen: Hoofdtrainer Belfeldia 1, Huub Joosten.

Ik ben Huub Joosten (39), woonachtig in Maasbree en samenwonend met mijn vriendin Chantal en onze twee zoontjes, Sven (7) en Tim (4). Ik ben werkzaam bij Mawi Pallets B.V.

Op 5-jarige leeftijd ben ik begonnen met voetballen bij VVV’03, waar ik tot mijn 8ste heb gevoetbald. Vervolgens werd ik gescout door PSV waar ik 8 jaar heb gespeeld. Nog gevolgd door een jaar AJAX en uiteindelijk nog één seizoen VVV-Venlo. Dat waren 10 prachtige maar ook zware jaren die mij gevormd hebben op technisch, tactisch en zeker ook op mentaal vlak.

Na mijn jeugdjaren ben ik op mijn achttiende naar de toenmalige hoofdklasser Panningen gegaan, waar ik 8 seizoenen heb gespeeld. Na Panningen heb ik nog 6 jaar HBSV in het 1e elftal gespeeld. Helaas speelden blessures aan knie en rug mij de laatste jaren veel parten, waardoor ik als actief voetballer ben gestopt.

Op mijn 34ste heb ik de keuze gemaakt om trainer te worden. Ik ben mijn UEFA C diploma gaan halen. Na 2 jaar trainer te zijn geweest van het 2e elftal van HBSV ben ik als hoofdtrainer aan de slag gegaan bij 4e-klasser Bieslo. Na 2 mooie jaren in Beesel vond ik het tijd om de volgende stap te maken: mijzelf door te ontwikkelen. Een club die de aspiraties en de kwaliteiten bezit om de stap omhoog te maken was mijn doel. Dit wilde ik gaan combineren met het volgen van de opleiding UEFA B. Zo kwam ik in gesprek met Belfeldia. Een in mijn ogen goed georganiseerde club met ambitie en een selectie met veel potentie. Ambities die synchroon lopen met mijn eigen ambities, mooier kan het niet.

Ik heb als trainer/coach een bepaalde voetbalvisie die ik spiegel aan mijn tijd als voetballer. Ik wil spelers graag op technisch/tactisch en mentaal vlak beter maken, uitdagen en helpen. Samen doelen stellen en een proces met een team ondergaan om uiteindelijk onze doelstellingen te bereiken.

Maar het allerbelangrijkste is dat we bij Belfeldia samen plezier hebben en genieten van het spelletje!

Sportieve groet,

Huub Joosten