Kom Ballen!

Op maandagmorgen 30 december was het dan zover. Het eerste “Kom Ballen” evenment, georganiseerd door Belfeldia, BC Good Luck en TTV ‘t Belke onder de vlag van “Samen Winnen Belfeld”. In het dorp kon je om 9 uur een kanon afschieten, niemand zou geraakt worden. Alleen de vrijwilligers van genoemde verenigingen waren vroeg uit de veren gekomen om samen te ballen. Helaas kwam er gedurende de ochtenuren slechts 1 geinteresseerd persoon kijken naar de sporters. Ondanks dat hebben de aanwezigen een zeer leuke en sportieve ochtend gehad. Spontaan gingen de leden van de verenigingen proeven aan de andere sporten. Zo stonden in mum van tijd de tafeltennissers te badmintonnen en genoten van het dynamic tennis. En vice versa sloegen de badmintonners en dynamic tennissers een aardig balletje ping pong. Het was niet de opzet van deze ochtend, maar zeker de moeite waard om in de toekomst met wellicht meerdere verenigingen te proberen.

Na de korte lunchpauze kwamen de kids van de basis school. Ongeveer 30 kinderen hebben 2 uur lang genoten van zaalvoetbal, tafeltennis, badminton en zelfs dynamic tennis. Enthousiast gingen de kinderen en de vrijwilligers met elkaar aan de slag. Elke 40 minuten wisselden de groepen van sport, en zo heeft iedereen in 2 uur tijd van elke sport een eerste indruk kunnen krijgen.