Corona: Eén voor allen, allen voor Belfeldia.

Aan alle leden, vrijwilligers, ouders en supporters,

Als eerste hopen wij van harte dat jullie en jullie naasten allemaal in goede gezondheid verkeren. Het zijn bijzondere tijden en wij wensen jullie allemaal veel sterkte toe in de komende periode.

Zoals jullie vernomen hebben, is het (amateur)voetbalseizoen 2019/2020 helaas ten einde. Voor elke voetballiefhebber een vervelend besluit, maar gezien de huidige situatie het enige juiste om te doen.

Maar wat valt dat tegen! We hadden nog een mooie seizoenshelft voor de boeg. Voetballen met lekker weer, groen gras, net wat meer supporters, trainen terwijl het nog licht is, met die jongens en meiden ’s morgens het veld op, strijden om kampioenschappen. Helaas hebben we ook alle activiteiten zoals het ouder-kind toernooi, het kamp, het toernooi en de familiedag van de agenda moeten halen. Het is niet anders, de vereniging staat een beetje stil…

Toch zijn we als bestuur achter de schermen druk bezig om deze situatie goed door te komen, we hebben veel app contact, bellen en skypen met elkaar. Om zo ervoor te zorgen dat we alles zo goed mogelijk blijven regelen. Want ook financieel gaat dit ons als vereniging raken.

In de 2e seizoenshelft lopen we veel inkomsten mis (o.a. reguliere kantine opbrengsten, maar ook de extra inkomsten die voortvloeien uit onder andere het toernooi, de potgrondactie en de familiedag). We ontkomen er niet aan om kritisch te kijken naar de kosten. Zo bekijken we voor welke tegemoetkomingen we in aanmerking komen en lopen we alle kosten kritisch na, om waar mogelijk te kunnen besparen. Gelukkig heeft de gemeente al laten weten dat de huur van de velden in april en mei niet wordt belast en gaat ook de KNVB de contributie in april en mei niet belasten.

Als bestuur zijnde hebben we ook nagedacht over de contributies, de belangrijkste inkomstenbron van de club. In de eerste seizoenshelft zijn al vele kosten vanuit de volledige contributiebijdrage gemaakt. In combinatie met de inkomsten die wegvallen, is het vanuit financieel-oogpunt zeer onverstandig om een gedeelte hiervan terug te storten. We willen hier dan ook een dringende oproep doen aan ieders loyaliteit en jullie clubgevoel.

Met z’n allen kunnen we er voor zorgen dat we ook na deze moeilijke tijd een gezonde vereniging blijven en in de toekomst voetbalsport en -plezier kunnen blijven aanbieden. Alvast dank aan iedereen hiervoor. En mochten we financieel goed door deze crisis heen komen, zullen we dan kijken of en hoe we onze leden in financiële of non-financiële zin kunnen compenseren.

Behalve het bestuur zijn ook commissies vanuit huis hard aan het werk. Onderstaand enkele voorbeelden:

  • In samenspraak met de gemeente is bereikt dat het groot onderhoud aan de velden reeds is gestart, waardoor we na de zomerstop wellicht eerder dan andere jaren kunnen starten met voetballen.
  • VTZ zal alvast gaan vragen wie komend seizoen door gaat en wie niet. Om zo de teams in te kunnen delen. We hopen dat we iedereen terugzien, om het huidige seizoen, komend seizoen met zijn allen af te maken.
  • We zijn bezig om te bekijken of we de zandbak groter kunnen maken, zodat deze geschikt wordt voor twee beachvoetvolley- /beachvolleybalvelden, logischerwijs tegen minimale kosten.
  • Vanuit de selectie is via social media de Belfeldia Challenge gestart. Heb jij al meegedaan?
  • Onder voorbehoud is de nieuwe datum voor de Belfeldia Familiedag vastgesteld: zondag 30 augustus

Kortom, helemaal stil staan we niet. We willen jullie ook vragen om contact met elkaar te houden in deze situatie. Niets belangrijker dan elkaar eens te bellen. Mochten jullie iemand kennen, en/of horen dat iemand het Corona virus heeft opgelopen, geef het ons door. Het minste wat we dan kunnen doen is degene van Belfeldia uit, iets laten horen. Helaas krijgen we nu als bestuur wellicht niet alles mee nu we elkaar niet op het sportpark zien.

Als laatste willen we jullie allemaal vragen om met ons mee te denken, mocht je je afvragen of we wel aan bepaalde zaken gedacht hebben? Zet het ons gewoon even op de mail (info@belfeldia.nl).

We wensen iedereen alle gezondheid toe in deze turbulente tijden. Samen komen we hier doorheen met ons motto: Eén voor allen, allen voor Belfeldia.

Bestuur vv Belfeldia