KNVB Scheidsrechters cursussen bij vv Belfeldia

Elk voetbalweekend zien spelers en leiders weer uit naar het spelen van een potje van ons favoriete spelletje! Lekker ballen in de buitenlucht en samen proberen de tegenstander te overwinnen. Met 22 man in het veld en een x-aantal op de bank doen we er alles aan om de punten bij te kunnen schrijven.

Naast deze 22 man verdeeld over twee teams in het veld, is er nog een derde team nodig om elke wedstrijd in goede banen te leiden, het scheidsrechtertrio. De scheidrechter, ondersteunt door de grensrechters, zorgt er elke wedstrijd weer voor dat iedereen zoveel mogelijk van onze geliefde sport kan genieten. De scheidsrechter is een essentieel onderdeel van voetbal en hij of zij speelt een belangrijke rol op én buiten het veld. De scheidsrechter draagt bij aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Dit betekent meer plezier bij alle deelnemers aan het voetbal. En dat begint al bij allerjongste jeugd!

Lijkt het je leuk voetbalwedstrijden in goede banen te leiden en denk je over voldoende leidinggevende capaciteiten te beschikken? Dan ben je de juiste persoon om scheidsrechter te worden! Wij zorgen tijdens de opleiding ‘Verenigingsscheidsrechter veldvoetbal’ voor een praktijkgerichte opleiding, zodat je met voldoende ‘bagage’ aan de slag kunt bij wedstrijden bij jouw eigen club.

Op korte termijn starten in Belfeld de volgende cursussen Verenigingsscheidsrechter en Spelbegeleider/Pupillenscheidsrechter! De kosten worden voor Belfeldia leden volledig door de club betaald! Een unieke kans dus om goed geïnformeerd de fluit ter hand te nemen en de club en al onze leden ook de komende jaren te ondersteuning in de juiste beleving van het voetbalspel! Tijdens de opleiding krijgen de deelnemers te maken met opdrachten, spelregelquizzen, oefeningen en reflectie op de eigen wedstrijden. Beide opleidingen zijns opgezet volgens het principe van ‘blended learning’: je leert tijdens de cursusavonden, in de praktijk en door middel van een app op je telefoon of tablet. De opdrachten kunnen binnen de digitale leeromgeving van de KNVB – Dugout – verwerkt worden.

Cursus Verenigingsscheidsrechter

Je bent 15 jaar of ouder en het lijkt je een uitdaging om een wedstrijd op het grote veld in goede banen te leiden? Dan is dit de opleiding die je kunt gaan volgen. Een greep uit de onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen:

·      Leiding geven aan 22 spelers op het veld,

·      Het toepassen van de spelregels,

·      Uitvoeren van praktijkoefeningen,

·      Samenwerken met assistent-scheidsrechters,

·      De 11 competenties,

·      Positie kiezen en volgen,

·      Spelhervattingen en disciplinaire straffen,

·      Het opleidingsdeel bestaat uit 4 bijeenkomsten van 3 uur met praktijkoefeningen op locatie.

·      Het ervaringsdeel bestaat uit het fluiten van 4 stagewedstrijden bij jouw vereniging onder begeleiding van een praktijkbegeleider.

Cursus Spelbegeleider/Pupillenscheidsrechter

Je bent 12 jaar of ouder en het lijkt je gaaf pupillenwedstrijden te leiden? Dan is dit de opleiding die je kunt gaan volgen. Een greep uit de onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen:

·      Pupillenwedstrijden op een zodanige manier begeleiden dat de spelers het spel met plezier spelen, beleven en leren,

·      Het fluiten van wedstrijden bij de pupillen O8, O9 en O10 die 6 tegen 6 spelen,

·      Het fluiten van de wedstrijden van O11 en O12,

·      Het leren van de spelregels,

·      Het opleidingsdeel van de cursus bestaat uit 2 theoretische bijeenkomsten van 2,5 uur,

·      Het ervaringsdeel, tussen de beide bijeenkomsten, bestaat uit het begeleiden van 2 stagewedstrijden.

Algemeen

Begeleiding is cruciaal voor een beginnende scheidsrechter. De praktijkbegeleider heeft daarom een centrale rol gekregen binnen de opleiding om samen met de docent de cursist optimaal te ontwikkelen. De begeleider zal de stagewedstrijden voor elke cursist bijwonen en de scheidsrechter(s) binnen de vereniging begeleiden.

Tijdens het ervaringsgedeelte brengt de cursist de theorie direct in praktijk en ontwikkelt hij of zij de verschillende competenties. Tijdens de opleidingen krijgen de deelnemers opdrachten die altijd te maken hebben met de eigen wedstrijden. De praktijkbegeleider is aanwezig tijdens deze oefenwedstrijden. Ook kunnen medecursisten een rol spelen bij het geven van feedback.

·      De bijeenkomsten voor de opleiding Verenigingsscheidsrechter zijn gepland op 11 november en 12 december 2022, en op 6 februari en 24 maart volgend jaar.

·      De bijeenkomsten voor de opleiding Spelbegeleider/Pupillenscheidsrechter zijn gepland op 20 januari 2023 en 17 maart 2023,

·      Toewijzing van de stagewedstrijden gaat in overleg met de scheidsrechterscoördinator

Voor wie?

Iedereen die kan en interesse heeft, kan en mag deze cursussen graag volgen. Leden van Belfeldia kunnen deze cursussen gratis volgen. Look liefhebbers van onze buurclubs kunnen graag aanschuiven tegen een redelijke vergoeding! Spelers zelf, maar ook vaders, moeders, ooms, tantes, broertjes en zusjes, neefjes en nichtjes, of gewoon liefhebbers van het voetbal, iedereen is welkom!

Geef om de club en help mee om ons voetbal ook in de toekomst mee in goede banen te leiden. En wie weet is dit een eerste stap in jou carrière naar een nieuw “Team Kuijpers” in 2040(!)

Aanmelden

Aanmelden kan tot een week voor aanvang van de cursus door een mailtje te sturen naar voetbaltechnischezaken@belfeldia.nl.

·      o.v.v. de betreffende cursus en je naam en KNVB relatienummer.

·      Heb je nog geen KNVB nummer, maar wil je wel aan de slag, laat dat dan even weten, gaan we dat ook in orde maken!

Voor meer informatie kun je kijken op onze facebook pagina, de KNVB site of door rechtstreeks contact op te nemen met de scheidsrechters coördinator op 06 – 4058 7729.