KNVB Cursus Verenigingsscheidsrechter is succesvol afgerond!

Op vrijdagavond 11 november 2022, begonnen een aantal Belfeldia leden samen met een viertal externen aan de KNVB Cursus Verenigingsscheidsrechter. In een viertal avonden werden de lijnen uitgezet, en deze vrijwilligers bijgepraat in hun kennis en kunde m.b.t. het scheidsrechters-vak!

Alles begon met een avondje theorie en duiding m.b.t. de indeling van het veld, de bijbehorende basiskennis en de beginselen van de spelregels. Daarnaast werden via de digitale leerweg van de KNVB genaamd Dugout.nl gedurende deze cursus enkele thuisopdrachten uitgevoerd. Tevens werd van de cursisten verwacht dat ieder een viertal stage wedstrijden zou fluiten waarop men kon reflecteren op de eigen prestatie en men zich kon spiegelen aan elkaar!

In de afgelopen maanden werden dan ook verschillende duels begeleid door een van de cursisten. Deze waren al snel te herkennen aan hun vaak blauwe kleding welke door vv Belfeldia aan hen werd geschonken om ook qua presentatie goed voor de dag te komen. Diverse teams hebben reeds kennis mogen maken met de mannen in blauw!

Tussendoor waren er nog twee praktijkavonden waarbij met dank aan onze jeugd van de O15, de O17 (2x) en de O19 en bijbehorende kaderleden, een tweetal oefenpotjes werden gespeeld. Daarbij werden de cursisten om beurten het veld ingestuurd, en ontvingen ze vervolgens feedback op hun prestatie van hun medecursisten en de cursusbegeleiders. Op maandag 12 december werkten de O15 en de O17 in een gemengd ensemble een lekker pittige oefenpartij af. Bijna twee maanden later traden de spelers van de O17 en de O19 tegen aan. Deze pot ging duidelijk om de eer en het overigens faire duel was er ook naar. Saillant detail mag zijn dat gedurende de tweede helft, helaas het licht op veld 3 voortijdig uitviel. De O17 was nog niet zo lang daarvoor een voorsprong gekomen, maar met nog dik 20 min. resterende speeltijd op de klok, blijft vooralsnog onduidelijk wie uiteindelijk als winnaar van het veld zou zijn gelopen …

De afgelopen weken moesten de cursisten er nog even vol voor gaan. Twee weekenden werden vrijwel alle wedstrijden afgelast, éénmaal door de sneeuwval en éénmaal doordat de velden praktisch gezien onder water stonden. De geplande stagemomenten moesten dus op een ander moment worden ingehaald. Maar het is alle cursisten gelukt! Allen hebben hun stage wedstrijden gefloten, de bijbehorende reflecties tijdig ingediend en de extra opdrachten via DugOut.nl met succes voltooid!

Vrijdag 24 maart jl. werd tijdens de afsluitende avond dan ook aan alle cursisten hun begeerde en welverdiende certificaten uitgereikt! Mooie afsluitende woorden werden gesproken door cursus leider Gary v/d Steur. Daarnaast waren nog enkele prominente gasten aanwezig waar onder Steve Janssen (SVO) en onze eigen Leon Crommentuijn, vertegenwoordiger van het bestuur van vv Belfeldia! Onder het genot van vlaai en koffie werd er nog druk nagebabbeld en uitgekeken naar de komende wedstrijden.

Ook komend seizoen zal er bij voldoende interesse weer diverse cursussen worden georganiseerd, waaronder ook de cursussen Spelbegeleider en Verenigingsscheidsrechter. Eenieder kan verder ook via VTZ informatie opvragen voor overige cursussen w.o. Pupillen-/Jeugd trainer, Keeperstrainer,  en nog veel, veel meer! Er is veel mogelijk, dus durf te vragen!