Voetbalschoenen en sportspullen voor Ghana

De Venlose fotograaf Richard Fieten is een initiatief gestart om zoveel mogelijk 2e hands voetbalschoenen en sportspullen (wedstrijdtenues, oude voetballen, voetbaltassen  etc.) in te zamelen voor een locale voetbalclub in Ghana genaamd Action Boys FC uit Kitase. Deze voetbalclub wordt ondersteund door oud Venlonaar Bart van der Grinten en zijn stichting Co Foundation.

In voetbalkantines van diverse regionale voetbalclubs in Noord Limburg komen displays te staan waar kinderen en volwassenen hun voetbalschoenen kunnen achterlaten. Bij de inzameldoos staat ook een life size afbeelding van de Ghanees/Nederlandse voetbalspeler Johnatan Opoku van VVV. Hij draagt dit initiatief een warm hart toe. Kinderen kunnen eventueel bij ‘t inleveren van hun oude voetbalschoenen meteen samen met de life size afbeelding van Johnatan Opoku op de foto en deze delen via Facebook.

De ingezamelde voetbalschoenen en sportspullen zullen uiteindelijk per gesponsorde zeecontainer naar Ghana verscheept worden. Richard Fieten reist zelf ook naar Ghana om o.a. vrijwilligerswerk te verrichten voor voetbalclub Action Boys FC.

Meer info rondom de inzamelingsactie is te vinden op www.co-foundation.org of via Facebook pagina Ghana, Action Boys, Kitase. Voor verdere info of vragen bel Richard Fieten via 0651659947.