Belfeldia D2 kampioen!!!

Afgelopen zaterdag kon ons JO13-2 (D2) team kampioen worden. Er zouden daimg-20161203-wa0001n wel gewonnen moeten worden van koploper Wittenhorst. En dit werd ff geregeld met een overwinning van 2-1! De D2 is na een moeilijke start toch kampioen geworden in haar competitie, fantastisch! Lees verder voor het wedstrijdverslag van deze wedstrijd.

Vandaag staat voor ons de moeilijkste wedstrijd van de najaarscompetitie voor de boeg, we spelen tegen koploper Wittenhorst, terwijl wij 2 punten minder hebben. Het is er op of eronder!

Tijdens de warming-up keken we al naar de tegenstander en vroegen we ons als leiders af of het ons zou lukken om vandaag deze wedstrijd te winnen, aangezien zij al om 11.00 uur aan de warming-up begonnen waren terwijl wij nog in de kleedkamer waren.
Na een flinke peptalk richting onze jongens en meisjes waar alles nog eens uitgelegd werd dat vandaag de wedstrijd van het jaar was, begonnen we aan de wp_20161203_009wedstrijd waarin we fris en uitmuntend van start gingen wat zelfs resulteerde in een vroege voorsprong van 1-0! Doelpunt van Daan.

Gaande weg de eerste helft bleven we in hetzelfde ritme voetballen richting onze tegenstander, wat ons zeer verbaasde als leiders. Witenhorst kwam haast niet over de middenlijn. Iedereen knokte voor wat hij waard was, er werd mooi voetbal gespeeld en men vond elkaar blindelings, waardoor we zelfs 2-0 scoorde! Doelpunt van Chloë.

De eerste helft bleven we voortvarend  voetballen, waar we zelfs hadden kunnen uitbouwen naar een voorsprong van 4-0, maar h1elaas. In de rust hebben we iedereen erop gewezen dat we zo moesten door voetballen.

De tweede helft begon en we vreesden als leiders wat ons al eerder overkomen was, de tegenstander werd sterker en kreeg meer kansen. Halverwege de tweede helft viel toch de 2-1 en iedereen werd toch wel een beetje zenuwachtig op het veld en langs de kant. Maar door hard werken van de jongens en meisjes het opstropen van de mouwen werd alles gegeven tot de laatste minuut en toen het laatste fluitsignaal klonk sprong iedereen van vreugde een gat in de lucht! We hadden iets gedaan wat van te voren als onmogelijk gedacht werd.

De tegenstander was zo teleurgesteld dat sommige op de grond gingen liggen en begonnen te huilen. De champagnekurken knalden de lucht in en er kwam een champagnedouche voor zowel de jeugd en de leiders.

Namens de leiders zijn we trots op jullie en jullie hebben het als team zelf verdiend.