Vrijwilligersavond Belfeldia groot succes.

Bij verenigingen zoals ons cluppie vv Belfeldia zijn vele vrijwilligers nodig om b.v. kantinediensten ingevuld te krijgen, om bestuursfuncties te verrichten, om de actieve leden trainingen en wedstrijden aan te bieden, om het onderhoud van het sportpark te doen, om jeugdactiviteiten te faciliteren, om jeugdtoernooien en -kampen te organiseren, om inkomsten te genereren voor de club met bv de potgrondactie of hulp bij de organisatie van de kermis, om sponsoren te werven, om het Belfeldiabal te organiseren, om de communicatie te verzorgen, om wedstrijden in goede banen te leiden enz. enz. enz.
Afgelopen jaar werden al deze taken ingevuld door ca. 250 individuele vrijwilligers (!) en velen hiervan hebben binnen de club ook nog meerdere petten op.

Het vervullen van vrijwilligerstaken is helaas voor veel mensen niet vanzelfsprekend, waardoor er veel inspanning nodig is om vrijwilligers te vinden én ze vervolgens ook te binden.

Via het dit seizoen gelanceerde ‘KickStart’- project probeert Belfeldia actief bij ouders van de jeugdspelers vrijwilligers te werven. En met succes! Via de 1e ronde van dit project zijn ca. 70 nieuwe vrijwilligers bereid gevonden om enkele vrijwilligerstaken bij Belfeldia in te vullen! Vooral kantinediensten en assistentie bij de jaarlijkse kermisloop van Belfeld. Dit project wordt in de 2e seizoenshelft vervolgd, hopelijk met net zo veel succes.

Een manier van binden is door alle vrijwilligers te bedanken voor hun bijdrage, b.v. in de vorm van een gezellig samenzijn onder het genot van een natje en een droogje. Zo gezegd zo gedaan. Het sportjaar 2023 werd afgelopen zaterdag op een mooie wijze afgesloten. Voor de 1e keer werd namelijk een vrijwilligersavond gehouden. En gezellig was het deze avond zeker.

Belfeldia had gezorgd voor versnaperingen én een wervelend optreden van niemand minder dan ‘mister Loco Loco’, the one-and-only Sjeng-der-Sjengen; Jérôme Gelissen. Het dak ging eraf en toen de kruiddampen waren opgetrokken bleef het nog lang onrustig in de kantine.

De organisatie van deze avond bedankt bij deze iedereen voor de komst en wenst alle vrijwilligers en overige leden en supporters van Belfeldia fijne feestdagen en een gezond en sportief 2024. Een jaar waarin weer vele vrijwilligerstaken ingevuld (dienen te) worden.